+46707692317

Nedan är några av de behandlingar jag gör på djur:

Kraniosakral behandling på häst och hund, Massage på hund, djurhomeopati...

Hästar åker jag ut till i och runt Stockholm och hundar behandlar jag i Bromma och på Kungsholmen.


Kraniosakral terapi häst

Kraniosakral terapi för häst

Kraniosakral terapi är en väldigt mjuk och inkännande behandlingsform som kan lösa både fysiska som mentala problem. Kraniosakral som även kallas för ks har sitt ursprung i osteopatin som för många är mer välkänd men ks är snabbt på frammarsch i stora delar av världen eftersom den är så effektiv samtidigt som den är inlyssnande. Alla hästar uppskattar en kraniosakral behandling och framförallt hästar som har olika trauman och kanske inte tolererar vilka behandlingsmetoder som helst. 

Den biodynamiska kraniosakrala terapin är holistisk och man ser kroppen som en helhet. Behandlingen är mjuk och varsam och syftar till att hjälpa kroppens egna förmåga till självläkning.

En tränad terapeut kan känna om det finns spänningar eller blockeringar i systemet som hindrar att läkning kan ske och full hälsa återställs.

När jag behandlar en häst kommer jag ut till stallet och det bästa är om det är några hästar i samma stall som jag behandlar vid samma tillfälle. Ofta tar jag med mig behandlingsbänk och behandlar även ägare/ryttare för att hjälpa med smärtor och snedhet som påverkar hästens balans och rörelse, samtidigt som det är bra att man förstår hur mycket en behandling påverkar trots att man "bara tar på hästen".

Det finns tillfällen när man inte ska behandla och det är bl.a. när hästen går på smärtlindring, är dräktig, har en pågående infektion och/el har feber, är nyligen vaccinerad el får kortisoninjektioner, smärtor som inte är utredd av veterinär, om hovslagare eller annan behandlare ska komma samma dag eller dagarna efter. Om osäker så fråga. 

Läs mer om ks på -> KSTF-H, Kraniosakrala terapeutförbundet - häst och hundKraniosakral terapi häst

Hästmassage

Massage är bra för muskelspänningar i hela kroppen, det gör att hästen får en chans att slappna av på fysiskt och psykiskt. Man kan märka en muskelspänning som att hästen rör sig ojämnt, irriterad/arg när man spänner sadelgjord eller borstar, upplevs som stressad m.m. Vid massage syresätter man musklerna, får igång lymfflödet, stärker immunförsvaret och på så sätt får en mer hållbar häst.

 • Massage är bra när hästen;

 • har muskelspänningar (syrebrist i muskler) och ömhet i muskler

 • -        blir irriterad när man spänner sadelgjorden

 • -        har olika rörelsestörningar

 • -        håller huvudet snett

 • -        inte tycker om att bli borstad eller känslig på olika ställen på kroppen

 • -        rör sig stelt

 • -        upplevs som stressad

 • -        har långvariga svullnader/gallor

 • Möjliga orsaker till muskelspänningar;

 • -        har jobbat för hårt

 • -        ensidigt arbete

 • -        sadel och annan utrustning

 • -        överbelastning och ensidig rörelse

 • -        hastiga rörelser, t.ex. halkat, lek osv.

 • -        yttre trauma genom tex. Gått omkull, fått sparkar eller bett av andra hästar

 • -        ryttaren har dålig balans, kan t.ex. vara att man har egna problem i kroppen

 • Genom massage sker;

 • -        förbättring av blodcirkulationen i muskler

 • -        igångsättning av lymfcirkulationen så att slaggprodukter kan transporteras ut ur kroppen

 • -        förebygger man hästens hållbarhet

 • -        sänks blodtrycket

 • -        stimuleras hormonbalansen

 • -        stabilisersr nervsystemet

 • -        stärks immunförsvaretKraniosakral terapi hund

Kraniosakral terapi för hund

Kraniosakral terapi är en väldigt mjuk och inkännande behandlingsform som kan lösa både fysiska som mentala problem. Kraniosakral som även kallas för ks har sitt ursprung i osteopatin som för många är mer välkänd men ks är snabbt på frammarsch i stora delar av världen eftersom den är så effektiv samtidigt som den är inlyssnande.

Den biodynamiska kraniosakrala terapin är holistisk och man ser kroppen som en helhet. Behandlingen är mjuk och varsam och syftar till att hjälpa kroppens egna förmåga till självläkning.

En tränad terapeut kan känna om det finns spänningar eller blockeringar i systemet som hindrar att läkning kan ske och full hälsa återställs.

Jag behandlar hundar några dagar i veckan på en mottagning i Bromma och på onsdagar på ett ställe på Kungsholmen. 

Det finns tillfällen när man inte ska behandla och det är bl.a. när hunden går på smärtlindring, är dräktig, har en pågående infektion och/el har feber, är nyligen vaccinerad el får kortisoninjektioner, smärtor som inte är utredd av veterinär, om hovslagare eller annan behandlare ska komma samma dag eller dagarna efter. Om osäker så fråga. 

Läs mer om ks på -> KSTF-H, Kraniosakrala terapeutförbundet - häst och hund


Djurhomeopati

Djurhomeopati och örtterapi

Både homeopati och örter hjälper ditt djur att balansera både det fysiska och det mentala på ett både skonsamt och effektivt sätt. Homeopati är en väl beprövad behandlingsform som funnits i över 200 år. Man kan hjälpa både kroniska och akuta besvär men när det gäller akuta bör man i många fall ta kontakt med veterinär först.

Djurkommunikation

Alla kan lära sig att kommunicera med djur, det handlar bara om att lyssna och att tolka det djuren försöker förmedla till oss. Djuren har inte vår verbala förmåga utan de pratar med oss med sitt kroppsspråk, sin energi och telepati.

När man kommunicerar med djur så kan informationen komma på flera olika sätt, t.ex. genom bilder, känslor, dofter, tankar eller att man helt enkelt hör djuret berätta eller visar något som har hänt eller något de vill. Man kan även känna om djuret har några fysiska problem och då rekommenderar jag i de flesta fall att man kontaktar veterinär.

Man kan med fördel kommunicera på distans vilket fungerar lite som att prata i telefon. Det jag behöver är då en nytagen bild där man ser ögonen och det är viktigt att det bara är djuret på bilden.

Då jag är klar med utbildningen men inte diplomerad än (det krävs att jag har kommunicerat med 50 djur) så gör jag elevläsningar.

Hårmineralanalys

Visste du att en hunds/hästs hår/päls fungerar som ett register över "ämnen" som för närvarande finns eller har varit historiskt närvarande, i en hunds/hästs cirkulationssystem, och att det har en stor inverkan på både deras mentala och fysiska hälsa?

Genom en hårmineralanalys kan man mäta närings- och mineralstatus över tid i djuret. Vitaminer, mineraler, aminosyror, andra näringsämnen och enzymer är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion.

FEEL - med hästar som lärare

FEEL – där hästarna är lärarna och hjälper människor att läka och att växa. Hjärtat i FEEL´s förhållningssätt är ett strukturerat upplevelsebaserat samspel med hästar. Dessa interaktioner hjälper oss att återknyta till möjligheten att leva ett autentiskt liv.

Jag kommer till dig och din häst och ni kommer att mötas på ett djupare plan än vad du trodde var möjligt.

Läs gärna mer på ->Equine Assisted Therapy - Horse Spirit Connections